ODĽAHČENÉ CARBONARY
INGREDIENCIE:
- 160g špagiet
- 200g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajíčko + 2 žĺtka
- 25g nastrúhaného syru Parmigiano Reggiano
- 2PL olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
POSTUP: Kuracie prsia nakrájame na malinké kúsky ako keby sme krájali slaninu. Pripravíme vajíčka do misky, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu z nastrúhaného syra a všetko spolu vymiešame. Dáme variť cestoviny.
Na panvici rozohrejme olivový olej a mierne osolené kuracie kúsky opražíme sprudka do chrumkava. Pridáme k nim rozpučený cesnak, ktorý ale musí ostať v celku aby sme ho mohli vybrať, keď uvoľní svoju vôňu a chuť.
Do takto pripraveného mäsa odstaveného z plameňa, už bez cesnaku, pridáme o niečo tvrdšie ako al dente špagety rovno z hrnca aj s trochou vody. Dobre premiešame, uistíme sa, že to všetko trochu vychladlo a primiešame vajíčkovú zmes. Rýchlo miešame, vajíčko sa nesmie uvariť. Ak je to príliš suché, pridáme ešte trochu vody z cestovín. Ihneď servírujeme a na tanieri ešte posypeme syrom. Skvelá odľahčená talianska dobrota! 🙂
POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 2 porcie.
Jedna porcia obsahuje: 572kcal
Bielkoviny: 44,9g Sacharidy: 50,1g Tuky: 20g Vláknina: 8g