ODĽAHČENÉ CARBONARY

INGREDIENCIE:

  • 160g špagiet
  • 200g kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajíčko + 2 žĺtka
  • 25g nastrúhaného syru Parmigiano Reggiano
  • 2PL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP: Kuracie prsia nakrájame na malinké kúsky ako keby sme krájali slaninu. Pripravíme vajíčka do misky, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu z nastrúhaného syra a všetko spolu vymiešame. Dáme variť cestoviny.

Na panvici rozohrejme olivový olej a mierne osolené kuracie kúsky opražíme sprudka do chrumkava. Pridáme k nim rozpučený cesnak, ktorý ale musí ostať v celku aby sme ho mohli vybrať, keď uvoľní svoju vôňu a chuť.

Do takto pripraveného mäsa odstaveného z plameňa, už bez cesnaku, pridáme o niečo tvrdšie ako al dente špagety rovno z hrnca aj s trochou vody. Dobre premiešame, uistíme sa, že to všetko trochu vychladlo a primiešame vajíčkovú zmes. Rýchlo miešame, vajíčko sa nesmie uvariť. Ak je to príliš suché, pridáme ešte trochu vody z cestovín. Ihneď servírujeme a na tanieri ešte posypeme syrom. Skvelá odľahčená talianska dobrota! 🙂

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 2 porcie.

Jedna porcia obsahuje: 572kcal

Bielkoviny: 44,9g        Sacharidy: 50,1g        Tuky: 20g        Vláknina: 8g