CHRUMKAVÉ KURA A HUBOVÁ KRÉMOVÁ RYŽA

INGREDIENCIE:

  • 200g kuracích pŕs
  • 80g anglickej slaniny
  • 150g ryže arborio (alebo inej vhodnej na rizoto)
  • 150g bielych šampiónov
  • 40g kešu orieškov
  • 1 stredná šalotka
  • 350ml vývaru
  • 100ml sójovej smotany na varenie
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1PL ghee masla
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP: Umyté kuracie prsia a slaninu pokrájame na veľmi malé rovnaké kúsky. Kešu oriešky nasekáme na drobnejšie. Šampióny umyjeme a prekrojíme na polovice prípadne štvrťky.

V menšom hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Prihodíme k nej ryžu a tiež opražíme. Potom sú na rade šampióny. Všetko spolu občas premiešame, okoreníme čiernym korením a počkáme, kým huby zmenšia svoj objem a pustia šťavu. Všetko zalejeme vývarom a varíme.

Na suchej panvici opražíme slaninu. Keď pustí tuk tak prihodíme aj kuracie mäso. Mierne osolíme (nie moc, slanina ja slaná, tak opatrne). Počkáme kým sa odparí všetka voda a ďalej smažíme, kým nie je aj kuracie mäso chrumkavé. Ku koncu pridáme oriešky a asi minútu spolu necháme prehriať aby sa oriešky rozvoňali.

Skontrolujeme ryžu. Ak je ešte tvrdá, tak dolejeme vodu. Pokiaľ je akurát na skus, prilejeme smotanu, necháme prevrieť a odstavíme. Dochutíme citrónovou šťavou, dosolíme. Na tanier dáme najskôr krémovú ryžu a vrch posypeme chrumkavými komponentami. Dobrú chuť!

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 2 porcie.

Jedna porcia obsahuje: 814kcal

Bielkoviny: 41,9g       Sacharidy: 72,3g       Tuky: 38,7g       Vláknina: 1,7g