POLIEVKA Z MASLOVEJ TEKVICE SO SYROM

INGREDIENCIE:

  • 800g maslovej tekvice
  • 200g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 800ml kuracieho vývaru
  • 150ml smotany na šľahanie 33%
  • 30g strúhaného parmezánu
  • šťava z ½ citróna
  • 1PL ghee masla
  • soľ

POSTUP: Tekvicu, mrkvu a cibuľu nakrájame nadrobno. Na ghee masle v hlbokom hrnci opražíme cibuľu a keď skaramelizuje, pridáme mrkvu a tekvicu. Chvíľku opražíme a zalejeme horúcim vývarom. Varíme do zmäknutia. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom a privedieme opäť k varu. Pridáme smotanu a varíme asi 5 minút. Odstavíme v plameňa, prisypeme parmezán a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Podávame napríklad s opraženým údeným tofu a strúhaným cheddarom.

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 4 porcie. Výživové hodnoty sú uvedené bez tofu a cheddaru.

Jedna porcia obsahuje: 358kcal

Bielkoviny: 9,5g       Sacharidy: 36,5g      Tuky: 20,1g      Vláknina: 3,4g