ČOKOLÁDOVÝ MOUSSE

INGREDIENCIE:

  • 100ml mandľového mlieka
  • 100g 70% čokolády
  • 1 žĺtok
  • 2 bielky
  • štipka soli
  • 30g kokosového cukru
  • 16ks väčších jahôd
  • lístky čerstvej mäty

POSTUP: V hrnci ohrejeme mlieko k bodu varu a odstavíme. Nalámeme do neho čokoládu a necháme rozpustiť. Dobre premiešame a potom zašľaháme žĺtok. Zmes prelejeme do väčšej misky a necháme vychladnúť aspoň 10 minút, občas premiešame.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha, potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Po tretinách zľahka primiešame k čokoládovej zmesi aby sneh nespadol. Hotový mousse dáme chladiť aspoň na 4 hodiny do chladničky.

Vychladený ho spolu s pokrájanými jahodami naservírujeme do pohárov s lístkami mäty. Príjemné mlsanie prajem 🙂

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 4 porcie.

Jedna porcia obsahuje: 217kcal

Bielkoviny: 5,5g       Sacharidy: 20g       Tuky: 12g        Vláknina: 1,1g