ČOKOLÁDOVÝ MOUSSE
INGREDIENCIE:
- 100ml mandľového mlieka
- 100g 70% čokolády
- 1 žĺtok
- 2 bielky
- štipka soli
- 30g kokosového cukru
- 16ks väčších jahôd
- lístky čerstvej mäty
POSTUP: V hrnci ohrejeme mlieko k bodu varu a odstavíme. Nalámeme do neho čokoládu a necháme rozpustiť. Dobre premiešame a potom zašľaháme žĺtok. Zmes prelejeme do väčšej misky a necháme vychladnúť aspoň 10 minút, občas premiešame.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha, potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Po tretinách zľahka primiešame k čokoládovej zmesi aby sneh nespadol. Hotový mousse dáme chladiť aspoň na 4 hodiny do chladničky.
Vychladený ho spolu s pokrájanými jahodami naservírujeme do pohárov s lístkami mäty. Príjemné mlsanie prajem 🙂
POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 4 porcie.
Jedna porcia obsahuje: 217kcal
Bielkoviny: 5,5g Sacharidy: 20g Tuky: 12g Vláknina: 1,1g