KOKOSOVÁ RYŽA S HERMELÍNOM

INGREDIENCIE:

  • 60g ryže (carnaroli alebo arborio)
  • 200ml vývaru
  • 100ml hustého kokosového mlieka
  • 100g hermelín
  • 1ks jarnej cibuľky
  • ½ červenej cibule
  • 1PL kokosového oleja
  • 2PL sójovej omáčky
  • 10g kvalitného masla
  • 1PL šťavy z citróna
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP: Na kokosovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neprepláchnutú ryžu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Necháme chvíľu vyvariť a primiešame kokosové mlieko a sójovú omáčku. Opäť chvíľu varíme.

Medzitým dáme na druhej panvici pomaly zahriať hermelín z jednej aj druhej strany.

K ryži pridáme nasekanú jarnú cibuľku na šikmé kolieska a maslo. Dobre premiešame kým sa maslo nerozpustí a ryža nemá krémovú konzistenciu. Odstavíme a dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z citróna. Na tanier nalejeme ryžu a položíme na ňu horúci hermelín. Podávame ihneď, lebo nebudeme chcieť viac čakať.

Toto je kalorické jedlo, avšak pozostáva zo samých zdravých a výborných vecí 🙂

Táto porcia obsahuje: 939kcal

Bielkoviny: 29,3g       Sacharidy: 69,6g       Tuky: 61g       Vláknina: 1g