KOKOSOVÁ RYŽA S HERMELÍNOM
INGREDIENCIE:
- 60g ryže (carnaroli alebo arborio)
- 200ml vývaru
- 100ml hustého kokosového mlieka
- 100g hermelín
- 1ks jarnej cibuľky
- ½ červenej cibule
- 1PL kokosového oleja
- 2PL sójovej omáčky
- 10g kvalitného masla
- 1PL šťavy z citróna
- soľ
- čierne korenie
POSTUP: Na kokosovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neprepláchnutú ryžu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Necháme chvíľu vyvariť a primiešame kokosové mlieko a sójovú omáčku. Opäť chvíľu varíme.
Medzitým dáme na druhej panvici pomaly zahriať hermelín z jednej aj druhej strany.
K ryži pridáme nasekanú jarnú cibuľku na šikmé kolieska a maslo. Dobre premiešame kým sa maslo nerozpustí a ryža nemá krémovú konzistenciu. Odstavíme a dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z citróna. Na tanier nalejeme ryžu a položíme na ňu horúci hermelín. Podávame ihneď, lebo nebudeme chcieť viac čakať.
Toto je kalorické jedlo, avšak pozostáva zo samých zdravých a výborných vecí 🙂
Táto porcia obsahuje: 939kcal
Bielkoviny: 29,3g Sacharidy: 69,6g Tuky: 61g Vláknina: 1g