MAKARÓNY S HOKKAIDO OMÁČKOU
INGREDIENCIE:
- 300g hokkaido tekvice
- 1 cibuľa
- 1PL ghee masla
- 1PL vinného octa
- soľ
- čierne korenie
- 80g makarónov
- 15g nastrúhaného syru Grana Padano
- 70g údeného tempehu
POSTUP: Hokkaido nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Do hrnca dáme rozohriať ghee a opražíme tekvicu s cibuľou aby sa rozvoňali. Posolíme a zalejeme vriacou vodou aby bolo všetko akurát zakryté. Prikryjeme a uvaríme domäkka.
Na suchej panvici opražíme na kocky nakrájaný tempeh.
Následne vymixujeme omáčku do hladka tyčovým mixérom a ešte dochutíme podľa potreby octom, soľou a korením.
Makaróny uvaríme, scedíme a hneď k nim primiešame omáčku. Preložíme na tanier, posypeme syrom a tempehom. Je to krásne sýte jedlo, odporúčam po poriadnom tréningu 🙂
POZNÁMKA: Omáčku sa neoplatí robiť pre jednu porciu, takže z uvedeného množstva ingrediencií urobíte 4 porcie. Cestoviny, syr a tempeh sú uvedené na jednu porciu.
Jedna porcia obsahuje: 606kcal
Bielkoviny: 29,9g Sacharidy: 62,8g Tuky: 24,9g Vláknina: 10,1g