MAKARÓNY S HOKKAIDO OMÁČKOU

INGREDIENCIE:

  • 300g hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1PL ghee masla
  • 1PL vinného octa
  • soľ
  • čierne korenie
  • 80g makarónov
  • 15g nastrúhaného syru Grana Padano
  • 70g údeného tempehu

POSTUP: Hokkaido nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Do hrnca dáme rozohriať ghee a opražíme tekvicu s cibuľou aby sa rozvoňali. Posolíme a zalejeme vriacou vodou aby bolo všetko akurát zakryté. Prikryjeme a uvaríme domäkka.

Na suchej panvici opražíme na kocky nakrájaný tempeh.

Následne vymixujeme omáčku do hladka tyčovým mixérom a ešte dochutíme podľa potreby octom, soľou a korením.

Makaróny uvaríme, scedíme a hneď k nim primiešame omáčku. Preložíme na tanier, posypeme syrom a tempehom. Je to krásne sýte jedlo, odporúčam po poriadnom tréningu 🙂

POZNÁMKA: Omáčku sa neoplatí robiť pre jednu porciu, takže z uvedeného množstva ingrediencií urobíte 4 porcie. Cestoviny, syr a tempeh sú uvedené na jednu porciu.

Jedna porcia obsahuje: 606kcal

Bielkoviny: 29,9g       Sacharidy: 62,8g       Tuky: 24,9g      Vláknina: 10,1g