BATÁTOVÉ NOKY
INGREDIENCIE:
- 500g batát
- 100g pohánkovej múky
- 200g hladkej špaldovej múky
- 1 vajíčko
- štipka soli
POSTUP: Uvaríme si batáty v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. V miske ich popučíme na kašu a pridáme vajíčko. V osobitnej miske zmiešame obidve múky a soľ. Postupne prisypávame k batátam a vytvoríme nelepivé cesto. Na doske posypanej múkou ušúľame valčeky, ktoré pokrájame na malé noky (alebo vankúšiky). Vložíme do vriacej vody a varíme kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a hneď podávame.
TIP: Posypať môžeme kokosovým cukrom, škoricou, makom, pekanovými orechmi a poliať maslom. Neprežeňte to s tou výzdobou, mohla by mať viac kalórií ako samotné noky 🙂
POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 3 porcie.
Jedna porcia obsahuje: 503kcal
Bielkoviny: 15,5g Sacharidy: 99g Tuky: 4,1g Vláknina: 5,3g