BATÁTOVÉ NOKY

INGREDIENCIE:

  • 500g batát
  • 100g pohánkovej múky
  • 200g hladkej špaldovej múky
  • 1 vajíčko
  • štipka soli

POSTUP: Uvaríme si batáty v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. V miske ich popučíme na kašu a pridáme vajíčko. V osobitnej miske zmiešame obidve múky a soľ. Postupne prisypávame k batátam a vytvoríme nelepivé cesto. Na doske posypanej múkou ušúľame valčeky, ktoré pokrájame na malé noky (alebo vankúšiky). Vložíme do vriacej vody a varíme kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a hneď podávame.

TIP: Posypať môžeme kokosovým cukrom, škoricou, makom, pekanovými orechmi a poliať maslom. Neprežeňte to s tou výzdobou, mohla by mať viac kalórií ako samotné noky 🙂

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 3 porcie.

Jedna porcia obsahuje: 503kcal

Bielkoviny: 15,5g       Sacharidy: 99g      Tuky: 4,1g       Vláknina: 5,3g