ZAPEČENÝ BULGUR NA SLANO
INGREDIENCIE:
- 60g tmavého pšeničného bulguru
- 250ml vody
- 30g sušených paradajok v oleji
- 40g cíceru z konzervy
- 15g baby špenátu
- 1 vajíčko
- 80g mozzarelly light
- korenie
- soľ
POSTUP: Najskôr uvaríme bulgur vo vode. Keď je uvarený ale voda nie je úplne odparená, pridáme nakrájané sušené paradajky v oleji, cícer z konzervy a baby špenát. Špenát sa pekne sparí. Posolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa. Zalejeme vajíčkom a premiešame aby vznikla redšia kaša. Do sklenenej vymastenej zapekacej misky túto zmes navrstvíme s mozzarellou. Pečieme 15 minút na 180 stupňov, kým sa vajíčko nezatiahne. Môžeme podávať s čerstvou zeleninkou.
Táto porcia obsahuje: 542kcal
Bielkoviny: 34,1g Sacharidy: 57,9g Tuky: 18,4g Vláknina: 3,4g