ZAPEČENÝ BULGUR NA SLANO

INGREDIENCIE:

  • 60g tmavého pšeničného bulguru
  • 250ml vody
  • 30g sušených paradajok v oleji
  • 40g cíceru z konzervy
  • 15g baby špenátu
  • 1 vajíčko
  • 80g mozzarelly light
  • korenie
  • soľ

POSTUP: Najskôr uvaríme bulgur vo vode. Keď je uvarený ale voda nie je úplne odparená, pridáme nakrájané sušené paradajky v oleji, cícer z konzervy a baby špenát. Špenát sa pekne sparí. Posolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa. Zalejeme vajíčkom a premiešame aby vznikla redšia kaša. Do sklenenej vymastenej zapekacej misky túto zmes navrstvíme s mozzarellou. Pečieme 15 minút na 180 stupňov, kým sa vajíčko nezatiahne. Môžeme podávať s čerstvou zeleninkou.

Táto porcia obsahuje: 542kcal

Bielkoviny: 34,1g        Sacharidy: 57,9g        Tuky: 18,4g        Vláknina: 3,4g