Hneď na začiatku tohto článku objasním jednu vec – nikdy som doma podľa nikoho necvičila, nikdy som si nezaplatila online tréning, a to ani v časoch, keď som ešte sama nebola trénerkou.

Nie, nebola som nútená to urobiť, vždy boli možnosti ako si ísť zatrénovať.

Ak mi veľa ľudí hovorí, ako sa nevedia donútiť cvičiť doma, nedokážem sa úplne vžiť do ich situácie, pretože ma tento stav nikdy nepostretol. Preskočila som nechuť a vhupla rovno do závislosti, takže keď sa nedalo robiť nič iné, jednoducho som si zacvičila doma podľa seba. Áno, ľahko sa mi to hovorí, toto je predsa ideálny stav.

Čo ale máš robiť ty, ak sa chceš hýbať ale doma to voľáko nejde? Musíš v prvom rade nastaviť svoju myseľ do tohto módu a uvedomiť si zopár skutočností.

Naučiť sa cvičiť doma je obrovská výhoda hneď z niekoľkých dôvodov:

  1. Ak príde opäť nejaká pohroma podobná corone, nemusíš byť smutný, že ti zavreli obľúbené fitko alebo zrušili skupinové cvičenia.
  2. Nie si viazaný na žiadny pevný termín tréningu, takže ho nikdy nezmeškáš.
  3. Môžeš si vytvoriť atmosféru, na akú máš práve náladu (pokojne si pusť aj slaďák).
  4. Nikto ťa nevidí.
  5. Môžeš cvičiť nahý.
  6. Môžeš nadávať.
  7. Môžeš robiť aj rôzne zvuky.
  8. Je to tvoja chvíľa pre seba.
  9. Psychicky si oddýchneš.
  10. Nebudem písať, že budeš po cvičení šťastný, lebo to platí pri akomkoľvek pohybe.
  11. Zdieľať túto aktivitu na sociálnej sieti je predsa IN. A nerobím si z toho srandu, lebo patriť medzi takýchto ľudí je jedna veľká motivácia.

Ak k tomu ešte pridám to, že nemusíš dumať nad tým, čo a ako cvičiť, ale povie ti to tvoj tréner cez obrazovku, tak vôbec nemáš nad čím premýšľať.

Dnešná doba nám toho ponúka ozaj veľa, je z čoho vyberať. Samozrejme, že už do toho výberu spadám aj ja. Je na tebe, koho si za svojho trénera zvolíš. Všetci sa ale snažíme ťa motivovať, aby si to doma nevzdal.

Sľubujem ti, že ak sa naučíš cvičiť doma, nikdy ťa nezaskočí žiadne vládne opatrenie!